Президентът Румен Радев пристигна в Бургас, където  е ден на

...
Президентът Румен Радев пристигна в Бургас, където  е ден на
Коментари Харесай

Румен Радев: Изгубихме двама достойни полицаи. Те са чест и пример за всички нас

Президентът Румен Радев дойде в Бургас, където  е ден на печал след тежката злополука от през вчерашния ден, при която починаха двама служители на реда. В патрулния им автомобил се вряза рейс с мигранти от Сирия.

" Изгубихме двама почтени служители на реда. Те са чест и образец за всички нас. Президентът чака усилване на ограниченията за усилвиане на сигурността по българската граница, подсилване на оградата и мотивация на персоналния състав. Той изрече съболезнования за гибелта на двамата служители на реда, които починаха в злополуката с рейс с мигранти в Бургас ", оповестява Българска национална телевизия.

Днес в Бургас ще се състои и траурната гала, където с почести ще бъдат изпратени двамата починали служители на реда. Близки и другари на починалите служители на реда още от сутринта сервират цветя на лобното им място. От 17.00 ч. в града се провежда бдение, с което да бъде почетена паметта на двамата герои.

Прокуратурата: Задържаният малолетен сириец е управлявал рейса при злополуката в Бургас

Прокурор Соня Петрова заяви, че казусът е дипломиран като изключително тежък. Вече има и повдигнати обвинявания за закононарушението. Наказанието, планувано за закононарушението, е от 3 до 10 години, защото лицето е малолетно.

И двамата са чиновници в Охранителна полиция в бургаското Първо районно управление (на МВР). Атанас Градев, който е пълководец на поделение, има 18 години стаж в Министерство на вътрешните работи, със брачната половинка си имат двама сина. Старши служителят на реда Йордан Илиев работи от 7 години, горял в специалността си, имал избраница престъпен кореспондент. Казват, че му предстояло пренасяне на различен пост. Двамата са награждавани десетки пъти за работата си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР